Matematik

Statistik

25. maj 2011 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej derude :)

Nogen der kan forklare mig, hvad intervalfrekvens er, og hvordan man regner den ud? Det gælder særligt, når der ikke er opgivet nogen hyppighed :

Alder(år) 20-30   30-40    50-60    60-70

- beregn intervalfrekvens i procent. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af SuneChr

Vi kan ikke udregne frekvensen, hvis vi ikke kender hyppigheden.

Er hyppigheden i de fire intervaller henholdsvis  h1 h2 h3 h4  er frekvensen henholdsvis

h1 / ( h1+h2+h3+h4 )     h2 /  ( h1+h2+h3+h4 )

h3 /  ( h1+h2+h3+h4 )      h4 / ( h1+h2+h3+h4 )

Hvor er intervallet fra 40 til 50 ?        To nabointervaller må ikke have fælles element i endepunkterne.

Se desuden:      https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1019740


Svar #2
25. maj 2011 af Necima (Slettet)

Sorry. Der er sket en tastefejl : 20-30  30-40  40-50  50-60  60-70.

Men vil De ikke forklare med andre ord? Jeg har aldrig set noget ligende > h1/(h1+h2+h3+h4).  evt kan du gennemgå en af dem? Det ville være skønt, hvis du kan, da jeg skal til eksamen i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af SuneChr

Lad os sige, at  alle fem intervaller indeholder 913 observationer.

Intervallet    ] 20 ; 30 ]  indeholder 197 observationer, hyppighed = 197

Frekvens  =  197 / 913  =  21,58 %


Svar #4
26. maj 2011 af Necima (Slettet)

 Undskyld, men jeg forstår ikke, hvor du får de 197 fra -eller 913?. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af SuneChr

# 4 :   Det er tænkte eksempler for at vise, hvordan beregningen foretages. Du opgav ikke nogen tal i # 0, derfor må jeg selv opfinde nogen. Frekvensen kan ikke beregnes uden en hyppighed, som du ser. Håber, det gav forståelse. Det er kun at lægge sammen og dividere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Læs # 3 igen


Svar #7
26. maj 2011 af Necima (Slettet)

 Aha! Nu er jeg med :) 

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.