Matematik

Sammenhæng ml. F(x) og f '(x) og f(x):

26. maj 2011 af Masculine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke helt se sammenhængen ml.  F(x) og f '(x)?

Har tænkt, at det måske var, at der hvor F(x) havde toppunkt, der havde f '(x) også toppunkt, men ved ikke helt om det er rigtigt.

Men sammenhængen mellem F(x) og f(x) er, at F(x) har f(x) som differentialkvotient, dvs. der hvor f(x) skærer x-aksen, der har F(x) toppunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af AskTheAfghan

F(x) er en stamfunktion, og det kan ikke bruges til noget for at finde en toppunkt. Du finder toppunkten ved at løse f'(x)=0, og den kendte x værdi indsættes i f(x), for at finde y-punkt.

Hvis...     f(x) = 2x         så er.. f '(x) = 2

                              Hvis...         f '(x) = 2         så er... F(x) = 2x + k        ... hvor k = integrationskonstant.

                                                                  Hvis...       F(x) = 2x+k        så er.. f '(x) = 2

Som du kan se, at differentialfunktionen vil forblive det samme, selvom funktionen og stamfunktionen ikke er identiske.


Skriv et svar til: Sammenhæng ml. F(x) og f '(x) og f(x):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.