Matematik

Bevis for at y vokser med a når x vokser med 1?

26. maj 2011 af Majaen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej! Jeg skal til eksamen i matematik, om lidt under en måned og sidder fast i dette bevis omkring lineær vækst:

y2 = a (x1+1)+b = ax1+a+b = (ax1+b) +a = y1+a

- Den første del af ligningen forstår jeg godt, men kan nogen forklarer hvordan de er kommet frem til den sidste del, altså: (ax1+b) + a = y1 + a

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det følger jo af, at y1 = a·x1 + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af SuneChr

f(x) = ax + b  .          f(x+1)  =  a(x + 1) + b   =  ax + a + b  =  f(x) + a


Skriv et svar til: Bevis for at y vokser med a når x vokser med 1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.