Matematik

Eksponentielvækst og potensvækst

28. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Redegør for eksponentielle udviklinger og potensudviklinger.

Der skal herunder indgå en redegørelse for semi- og dobbeltlogaritmisk papir."
 

Hej. Jeg kan trække overstående spørgsmål til eksamen.

Da jeg ikke kan nå at komme ind på alt hvad der omhandler de ting, hvad vil I så mene er det mest vigtigste at have med? Lige nu tænker jeg på at komme ind på Kapitalfremskrivning, beregning af grundtallet a(eksponentiel), beregning af a(potens)..

Ting som halvering - og fordoblingskonstant hvor vigtigt er det? 

Og lige et ekstra spørgsmål: Er semi logaritmisk papir det samme som enkeltlogaritmisk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2011 af mathon

    ...semilogaritmisk papir er det samme som enkeltlogaritmisk papir

du bør kunne nå at komme ind på logaritmisk afbildning:

                 eksponentiel udvikling

                        y = b·ax
            
                        log(y) = log(a)·x + log(b)
undertiden skrevet
                       Y = A·x + B


                 potensiel udvikling

                     y = b·xa
              
                    
log(y) = a·log(x) + log(b)
undertiden skrevet
                    Y = a·X + B
 


Skriv et svar til: Eksponentielvækst og potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.