Kemi

Kemi oxidationstal

28. maj 2011 af elisabethuj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg er igang med at læse op på kemi, og har et spørgsmål omkring oxidationstal, som jeg er meget i tvivl omkring.

Fe (s) + H2SO4 (aq) -> FeSO4 (aq)+ H2 (g)

Jeg er med på at Fe og H2 har oxidationstallet 0 efter reglen om, at hvert grundstof har oxidationstallet 0.

Jeg er også med på at H2SO4  har oxidationstallene: H = +I, O = -II og S = ((1*2)+x+((-2)*4)=0) x = 6 = VI. (tror jeg nok)

Men jeg kan ikke finde ud af at finde OT for FeSO4 (aq)?

Nogen som kan forklare mig dette?

Mange hilsner Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal huske på, at FeSO4 er en ionforbindelse der består af Fe2+ og SO42-. Så kan du regne oxidationstallene ud for dem hver for sig. Du vil forhåbentlig komme frem til at S ikke ændrer oxidationstal.


 


Skriv et svar til: Kemi oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.