Matematik

Omskrivning af brøker

29. maj 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej. 

Jeg har liiiiidt svært ved det med brøker og tænkt på om nogen kunne forklare hvordan man omskriver dem? 

Fx. er nogen af dem jeg skal omskrive: 0,40? 0,10? 0,05? 0,01? 

- Hjælp tak^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af mathon

                       0,40 = (4/10)

                       0,10 = (1/10)

                       0,05 = (5/100) = (1/20)

                       0,01 = (1/100)


Svar #2
29. maj 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Tak, det var en stor stor hjælp XD 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af AskTheAfghan

Læs evt. [LINK]


Svar #4
29. maj 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Tak, men forstod ikke ret meget af det. Altså kan ikke rigtig det der med brøker. fx. skal jeg lave %-tal eller decimaltal om til brøker, men fatter ikke helt hvordan. i;'


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af Pettson

"a,bcdef... = a + b/10 + c/100 + d/1000 + e/10000 + f/100000 + ..." (Andersen11)
er en glimrende måde at forklare, at
a (første position foran decimalkommaet) er enere,
b (første position efter decimalkommaet) er tiendedele,
c (anden position efter decimalkommaet) er hundrededele,
d (tredje position efter decimalkommaet) er tusindedele osv.


Svar #6
29. maj 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 okay, så hvis jeg har 15% det vil sige 0,15 i decimaltal og? i brøker er det?.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af AskTheAfghan

eller..


Svar #8
29. maj 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay.. tror jeg nok 


Skriv et svar til: Omskrivning af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.