Psykologi

Giddens Teori

30. maj 2011 af spek (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Alle

Hvad var lige præcis Giddens mente ?

Jeg har fundet ud følgende:

"Vores sociale relationer er svækket og vores tidligere normer og værdier som var skabt gennem familien er nu rettede mod samfundet og det her vi får vores normer og værdier fra og samtidigt skal vi tage hensyn til de mange forskellige muligheder vi har, som i allerhøjeste grad kan give konsekvenser. Dette gøre at vi bliver mere og mere usikre til at tage valg".

Hvad mente han med tradionerne ? : "Vi har givet slip på vores traditioner og alle kan nu vælger deres egen gyldne vej". 

Håber nogen kan rette og kommenter dette.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (6)

Svar #1
31. maj 2011 af Booklover (Slettet)

Giddens er en klassiker ... han beskriver individets ændrede vilkår i det senmoderne samf., hvor der er forekommet en øget globalisering og hertilhørende anonymisering, individualisering og aftradtionalisering (dvs. at de tidligere generationers værdier/normer/tradtioner har mistet deres betydning, ikke længere har indflydelse på vores livsvalg). Mennesket er blevet specialiseret og vi er i højere grad blevet afhængige af at stole på ekspertsystemer. Individet har i øget grad kun sig selv at vende sig mod - den tidligere slægtsstatus og social placering har ikke længere nogen betydning når individet skal skabe sit liv (tidligere ville fx arbejdsform gå i generation - fx far er snedker ergo bliver sønnen snedker) - i dag har individet derfor i højere grad mange valgmuligheder i livet for at skabe sit liv som det ønsker, for at skabe sin identitet som det ønsker (fx far er snedker, men sønnen bliver jurist) - Giddens siger nemlig, at vores identitet er blevet 'flydende', vi kan via de mange valgmuligheder og manglende begræsninger (i form af gamle tradtioner/nomer/slægtsstatus) afprøve alle de identiteter vi har lyst til og selv danne os vores egne normer/værdier (kommer bl.a. til udtryk i fx tøjstil, kostvaner, musiksmag, mv.). Men hver gang vi foretager et valg er vi også selv ansvarlige for om valgets påvirkning på vores videre liv (havde vi foretaget et andet valg ville vores liv have formet sig anderledes), og vi må derfor i højere og højere grad reflektere over det enkelte valg. Derfor kan der opstå en usikkerhed, en tomhedsfølelse, en følelse af manglende faste holdepunkter i tilværelsen, øget meningsløshed som konsekvens af de øgede valgmuligheder og frisættelsen af individet. Spørgsmål? :)


Skriv et svar til: Giddens Teori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.