Matematik

cosinusrelationerne

31. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heysa.. 

Jeg vil bare lige hurtigt høre om, hvor relevant det er at lave beviset af cosinusrelationerne, hvor højden h er placeret udenfor en trekant, 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af SuneChr

Vi skal ikke bruge en højde i trekanten, men 2 hosliggende sider og mellemliggende vinkel.

En sætning siger, at cos til en vinkel, som to enhedsvektorer danner, er lig med prikproduktet af de to enhedsvektorer. Denne giver anledning til cos V = ( a / |a| ) • ( b / |b| ) ⇔ cos V = ab / |a|·|b|

For den vilkårlige trekant ABC har vi: BC = AC - ABBC2 = ( AC - AB )2

Regn videre på den sidste relation, og se, cos-relationen dukke op for den vilkårlige trekant.


Svar #2
31. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 det forstår jeg ikke lige :s 


Skriv et svar til: cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.