Matematik

kompleks løsning

01. juni 2011 af detligegodt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har en opgave som går ud på at jeg skal finde alle komplekse løsninger til ligningen ez^2 =1 
Jeg ved at en eksponentiel funktion er 2*Pi*i periodisk og at z^2 må være på formen 2*Pi*i*N.

Hvis N=0 bliver z=0
 

Men hvordan kan jeg finde løsningen for N større end 0 og N mindre end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af peter lind

Ligningen betyder at z2 = 2*n*π*i. Omskriv højre side til polære koordinater.


Skriv et svar til: kompleks løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.