Kemi

Sievert?

01. juni 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Er der nogen af jer, der kan forklare mig hvad sievert er? Det er noget med stråledoser, men fortå det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af mathon

                     1 Sv = 1 J/kg

Effektiv dosis og ækvivalent dosis opgives i sievert eller millisievert (mSv)


Svar #2
01. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

tak, men forstår ikke helt hvad det du skriver? Kan du forklare mig det på en anden måde? Jeg går i 9. klasse


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af mathon

     et er                               en absolut stråling
     noget andet er            dens virkning på menneskeligt - og formentlig også på dyrisk - væv

alt efter strålingstypen
   findes der en  omregning med ækvivalentfaktor     kækvi

                   ækvivalentdosis = kækvidosis

                               Dæk = kæk·D

     

                                     type                                       ækvivalentfaktor
                                  α-stråler                                            10
                                  β-stråler                                            1
                                  γ-stråler                                            1
                                  røntgen                                             1
                                  termiske neutroner                            2-5
                                  hurtige neutroner                              5-20
                                  protoner                                            10
                                  tunge kerner                                     20
 


Svar #4
01. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

oki tak, nu er jeg nogenlunde med på hvad det er, men ækvivalentfaktor? hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2011 af mathon

                               

                             ækvi-valent = med samme gyldighed som = svarende til...


Svar #6
01. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

oki, tak;)


Svar #7
01. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

kender du nogle forsøg man kan lave til baggrundsstråling?


Skriv et svar til: Sievert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.