Matematik

% regning

02. juni 2011 af GThygesen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa..

Min kæreste og jeg sidder lige og diskutere en simpel opgave er der en som kan hjælpe..

To personer A og B skal dele en sum penge, således at A får 1400kr og B 65% af summen.

Hvor stor er summen ?

Hvor meget får B?

Jeg siger at summen er 3710 og min kæreste siger 2310 , hvor jeg mener at de 2310 er det B får.. Er der nogen af os som har ret...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2011 af mathon

                                A får
                            1400 = 35% af sum

        B får 1400·(65/35) = 1400·(13/7) = 13·200 = 2600

 


Svar #2
02. juni 2011 af GThygesen (Slettet)

Kan du skrive regne stykket på en anden måde, for vi fatter godt at 1400 er 35% men vi fatter ikke helt måden du har sat det op på..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2011 af mathon

     1 % af summen er 1400/35 = 40

     65% af summen er 65·40 = 2600


Skriv et svar til: % regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.