Matematik

Løs ligningen mht. x?

02. juni 2011 af Mujilo (Slettet)

 Heey ... Hvad vil det sige at løse en ligning mht. x??

"Forklar hvordan man løser y=ax+b, y=ba^x og y = bx^a mht. x" lyder det fra vores lærer ...

Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2011 af 215 (Slettet)

 du isolerer x ?
 y= ax+ b <=> y-b = ax <=> y-b/a= x ..

Sådan vil jeg mene..


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2011 af dfriisr (Slettet)

Isolering af x i en lineær funktion

y=ax+b <=> y-b=ax <=> x= (y-b)/a

Isolering af x i en eksponentiel funktion

y=b*a^x <=> y/b =a^x <=> ln(y/b)=ln(a^x) <=> ln(y/b)=x*ln(a) <=> x= ln(y/b)/ln(a)

Isolering af x i en potensfunktion

y=b*x^a <=> y/b=x^a <=> du tager den a'te rod af (y/b) og det bliver så lig x. (a√(y/b)=x)


Svar #3
02. juni 2011 af Mujilo (Slettet)

Mange mange tak!!! Jeg skulle bare vide, hvad vores lærer mente :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Har han allerede gjort i #2


Svar #5
02. juni 2011 af Mujilo (Slettet)

 Men mange tak til jer begge :D


Svar #6
02. juni 2011 af Mujilo (Slettet)

Er der evt. andre typer ligninger som man kan løse ved at isolerer x :)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2011 af SuneChr

Andengradsligningen. Visse typer af trigonometriske ligninger, f.eks.  a·sin2x  + b·sin x  + c  =  0


Skriv et svar til: Løs ligningen mht. x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.