Dansk

FSA: Dansk mundtlig - spørgsmål

02. juni 2011 af minlilleven (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude,
Jeg skal op til dansk mundtligt i næste uge - prøveform b. Jeg sidder nu og knokler med forberedelsen og kom derfor til at tænke på,  hvordan man starter på en god måde.

Vil det være "smart" at starte ud med at læse min disposition op - hvis ja, så delvist eller helt? Har trykte reklamer, og på min synopsis af disposition delen står der både selve dispositionen, perspektivering, oplæsningsstykket og kilder. Jeg tænker lidt, at det vil være en tidsrøver, da man jo alligevel undervejs kommer ind på det - men samtidig også en god måde at præsentere det på..Hmm, jeg er i tvivl:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2011 af nananaa (Slettet)

Jeg tror ikke nødvendigvis du ligefrem behøver at læse den op, da de jo har den i selve synopsen som du selv siger.

Du kan som præsentation bare kort opsummere hvad du komme ind på (: 


Svar #2
02. juni 2011 af minlilleven (Slettet)

Ja, jeg tænker også det samme - må forhøre mig hos de andre fra klasse. Mange tak for svaret! ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2011 af mathilde499 (Slettet)

Jeg tror næsten ikke du har tid til det med dispositionen. Jeg har selv lige været oppe i dansk mundlig (prøveform a), og der havde jeg ikke nogen dispositon. Jeg startede bare med at sige hvem der havde skrevet teksten og hvad det var for en tekst osv. Da der var 1,5 minut tilbage siger sensor det til mig. Jeg når lige at perspektivere, før tiden er gået. Det føltes kun som om jeg var derinde i max 5 minutter! Man har seriøst ingen tid... Og tiden gik rigtig hurtigt, selvom jeg var mega nervøs.

Men lærerne kan jo godt lide at du har overblik, men det kan også vises på andre måder. Lad dem vide at du har styr på alting.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 #3 HVordan gik det til eksamen og hvad fik du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2011 af mathilde499 (Slettet)

#4

Det gik rigtig godt, men jeg havde selvfølgelig også øvet hjemmefra og havde analysemodeller med til alle de ting, jeg kunne komme op i. Jeg ville allerhelst op i en novelle, da det er det jeg er bedst til - så selvfølgelig trækker jeg da en artikel: Men da jeg kom ind i forberedelsen var det ikke slemt, og inde ved censor og lærer gik det rigtig godt, og tiden gik mega hurtigt - jeg havde frygtet at det ville føles som evigheder... Der var et tidspunkt hvor jeg ikke kunne svare på et spørgsmål (og der havde jeg dagen før fået tippet at bruge denne replik:) så jeg sagde: "nu forvirrer du mig," og så gav min lærer mig nogle svarmuligheder, og så kunne jeg sagtens svare. Det er en meget god sætning at bruge (altså bare til at bruge en gang. Jeg ved ikke hvordan det går hvis du bruger den igen og igen) :D

- Jeg fik 12 i karakter! :D


Svar #6
05. juni 2011 af minlilleven (Slettet)

 Tusind tak for alle svarene - og hey, tilykke med det flotte 12 tal! Jeg regner også med, at jeg skipper oplæsning af min disposition, da det allerede kniber med tiden - er det nogen, der har været oppe i prøveform b? :)


Skriv et svar til: FSA: Dansk mundtlig - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.