Matematik
Rumlige vektorer
19. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa...
Hvordan løser jeg følgende opgave:
Linjen l går gennem P(3,-2,4)og er parrellel med linien m, der går gennem punkterne Q(2,2,3) og R(4,8,0).
Bestem koordinaterne til l's skæringspunkter med koordinatplanerne.
Bestem derefter koordinaterne til punkterne S og T på l, så QRSP og QRPT er paralellelogrammer. Sidst men ikke mindst skal man angive disse parallelogrammers vinkler!!
Håber i derude foran skrærmen kan hjælpe...
På forhånd tak!!
Hvordan løser jeg følgende opgave:
Linjen l går gennem P(3,-2,4)og er parrellel med linien m, der går gennem punkterne Q(2,2,3) og R(4,8,0).
Bestem koordinaterne til l's skæringspunkter med koordinatplanerne.
Bestem derefter koordinaterne til punkterne S og T på l, så QRSP og QRPT er paralellelogrammer. Sidst men ikke mindst skal man angive disse parallelogrammers vinkler!!
Håber i derude foran skrærmen kan hjælpe...
På forhånd tak!!
Svar #1
19. august 2003 af krelle (Slettet)
først finder du retningsvektoren for m. den må være (4-2, 8-2, 0-3)=(2,6,-3). Da m og l er parelelle må denne også være en retningvektor for l. så kan du finde en parameterfremstilling for linien l.
Når det er gjort sætter du de forskellige udtryk for x,y,z lig med nul, og finder derved en tilsvarende t-værdi(håber du bruger t som den variable). når du f.eks. sætter y=0 så finder du den t-værdi der gælder for skæringspunktet med x-z-planen.
den sidste har jeg lidt mere problemer med, og skal bruge mere tid til at gennemskue den! der er vel en anden der kan hjælpe vores ven?
Når det er gjort sætter du de forskellige udtryk for x,y,z lig med nul, og finder derved en tilsvarende t-værdi(håber du bruger t som den variable). når du f.eks. sætter y=0 så finder du den t-værdi der gælder for skæringspunktet med x-z-planen.
den sidste har jeg lidt mere problemer med, og skal bruge mere tid til at gennemskue den! der er vel en anden der kan hjælpe vores ven?
Svar #2
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Mange Tak krelle!
Det var helt sikkert et svar jeg kunne bruge..
Hilsen Carsten
Det var helt sikkert et svar jeg kunne bruge..
Hilsen Carsten
Svar #3
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Angående sidste sp:
Du kan f.eks. udnytte prikproduktet mellem de vektorer som udspænder paralellogrammet(sørg for at begge vektorer "starter" i samm hjørne). Det giver dig cos(v).
Du kan f.eks. udnytte prikproduktet mellem de vektorer som udspænder paralellogrammet(sørg for at begge vektorer "starter" i samm hjørne). Det giver dig cos(v).
Skriv et svar til: Rumlige vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
