Tysk

Tysk eller fransk fortsættersprog? HJÆLP! :)

03. juni 2011 af Lolzman300 - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg går i 9. klasse og skal meget snart starte på gymnasiet (stx). Jeg undrede mig over hvad der både er nemmest at lære og hvad jeg kan gøre mest gavn af i fremtiden mellem fagene Fransk og Tysk?

Selvom jeg har hørt, at det er bedst for mig, at vælge tysk på B niveau (fordi jeg har valgt den naturvidenskabelig linje?) men jeg er dog en smule mere interesseret i fransk B end Tysk B. 

Men det hele kommer igen an på hvilket sprog jeg bedst kan gøre brug af i fremtiden, og også hvilket der måske er nemmest at lære? Hvad mener I?

Plz svar så hurtigt som muligt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Har du både fransk og tysk nu?


Svar #2
03. juni 2011 af Lolzman300

 Ja, jeg går på Privatskole (tror måske det er derfor?) :). Det er nemlig valgfrit om man vil have fransk som ekstrasprog udover tysk. Men har nogen idéer om hvad der vil være bedst at vælge? Ved godt jeg skal tage det jeg foretrækker, men ud over hvad der muligvis er nemmest at lære, kunne jeg da også godt tænke mig at høre jeres fortrukne sprog?? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Jeg vil sige, tag det du har lettest ved. Hvis ikke du har tænkt dig at videreuddanne dig indenfor sprog (som det tyder meget på du ikke har) så tag det sprog du har lettest ved. Det betyder at du kan lægge dine kræfter vigtigere steder end sproget i gymnasiet. Jeg fravalgte selv tysk for at have spansk begyndersprog. Det viste sig at være en klog beslutning, idet jeg havde meget bedre flair for spansk - og nu har jeg tænkt mig at læse spansk og kommunikation.

I gymnasiet skal man bruge mange kræfter, så hvis du vil gøre det lettere for dig selv, så tænk det element ind i det. Og når du skal have faget i 2 år er det vigtigt at du kan li sproget så du ikke kører død i det..


Svar #4
03. juni 2011 af Lolzman300

 Okay. Tusind tak for svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2011 af KimJoergen2 (Slettet)

... men hvis du f.eks. gerne vil læse videre indenfor kemi, fysik, ingeniør-fag eller medicin - så er tysk klart det bedste valg. Stadigvæk i dag finder du mange bøger og fagblade, som er på tysk. Det gælder både syddansk, DTU og KU. 

 

Svar #6
04. juni 2011 af Lolzman300

 #5

Jeg tror på, at det er fuldstændig korrekt det du skriver. Men faktisk har jeg ikke nogen anelse af hvad det er jeg vil efter gymnasium. En af grundene til at jeg netop valgte den naturvidenskabelige linje er, fordi den giver flest muligheder til videregående uddannelser (og fordi jeg kan lide fagene fysik og kemi).

Men jeg har indset (det er nok ikke interessant for nogle) at jeg burde vælge det fag jeg bedst kan lide. Og derfor tror jeg muligvis, at jeg tager fransk!

Men endnu en gang tak for at dele jeres viden med mig! Og jeg håber der kommer flere kommentarer, som kan hjælpe mig med mine overvejelser! :)


Svar #7
05. juni 2011 af Lolzman300

#3

:)....


Svar #8
10. juni 2011 af Lolzman300

 ...


Skriv et svar til: Tysk eller fransk fortsættersprog? HJÆLP! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.