Matematik

Differentialregning

03. juni 2011 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for noget hjælp, tak. :)

Hvad er sammenhængen mellem differens- og differentialkvotient?

Der er to opgaver der lyder på;

Forklar, hvorfor det er interessant at se på de punkter, hvor f’(x) = 0 og forklare, hvad fortegnet for f’(x) betyder for funktionens graf.

Kom med praktiske anvendelser af differentialregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af SuneChr

Generelt er der for mange spørgere, som ikke forud har gennemsøgt arkivet. Emnet hér er behandlet så mange gange før, at det må være ren tidsspilde for besvareren at gå i gang (igen).


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Når du løser f'(x) = 0, finder du ekstremum for f(x), som indgår i bestemmelse af monotoniforhold..  


Svar #3
06. juni 2011 af xchristinak (Slettet)

det gav jo ingen mening hvorfor f'(x)=0 er interessante..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som #2 skriver, er løsningerne til ligningen f'(x) = 0 jo netop interessante, fordi man skal finde ekstremumspunkterne for f(x) blandt disse løsninger. Løsningerne til ligningen f'(x) = 0 angiver også de steder, hvor grafen for funktionen f(x) har vandret tangent.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.