Matematik

Ensvinklede trekanter. Sinus, Cosinus og tangens.

03. juni 2011 af Altgodt (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har virkelig brug for at vide, hvor dan man gør følgende:

- Gør rede for ensvinklede trekanter, samt Sinus, Cosinus og tangens i en retvinklet trekant.

Det jeg har sværest ved må være redegørelsen af Sinus, Cosinus og tangens i en retvinklet trekant. Jeg har et meget lille overblik over ensvinklede trekant ang. det jeg vil skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

Ensvinklede trekanter er parvis lige store, dvs. hvis man ganger sidelængderne i en trekant ABC med et bestemt tal k, får man sidelængderne i trekant A'B'C. Dette gælder kun i retvinklede trekanter. 
k = (a')/(a).
Der tegnes en cirkel med centrum i (0,0) og radius er lig med 1. Herved dannes en retvinklet trekant i den første kvadrant. 
Sinus aflæses på andenaksen og cosinus aflæses på førsteaksen. Tangens er defineret som forholdet mellem sinus og cosinus. 

Var det uddybende nok?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder en konstant k, således, at a'/a = b'/b = c'/c = k , og dette gælder for alle par af ensvinklede trekanter, ikke kun hvis trekanterne er retvinklede.


Svar #3
06. juni 2011 af Altgodt (Slettet)

 Mange tak for jeres brugbare svar. Men behøver jeg at komme ind på enhedscirklen i en kort redegørelse?


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter. Sinus, Cosinus og tangens.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.