Matematik

Andengradsligninger ÅRSPRØVE

03. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej elskværdige matematikfolk! :)

jeg er en gut som er sprunget direkte fra folkeskolen til gymnasium, og vi har i folkeskolen aldrig snakket om andengradsligninger. Jeg står og skal op til årsprøve i matematik på B niveau hvor vi i prøven har fået at vide at der med garanti vil komme en andengradsligning vi skal løse. Jeg har prøvet og læse på andres oprettede spørgsmål, men synes ikke rigtigt jeg har fået svar på mine problemstillinger. 

Jeg har fået min lærer til at sende mig et 'pensum' hvori det står at jeg i prøven uden hjælpemidler skal kunne redegøre for andengradspolynomiers grafer (betydningen af a,c og d) - så hvis nogle af jer derude har styr på sådan noget må i meget gerne skrive en kommentar hurtigst muligt da jeg skal op nu på mandag (6 juni)

Vil på forhånd gerne sige mange tak for jeres hjælp!

Med venlig hilsen Tobias Andersen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juni 2011 af Camillamoli (Slettet)

http://frividen.dk/

Måske kan denne side være en hjælp, bare gå under matematik -> andengradspolynomier


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. juni 2011 af Walras

f(x)=ax^2+bx+c

a:

Fortegnet på a afgør, hvordan grenene vender. Er a>0 er det således en "glad" parabel (grenene opad), mens a<0 er en "sur" parabel (grenene nedad).

c:

Du kan se ved at indsætte x=0, at f(0)=c, hvorfor c er polynomiets skæring med 2. aksen.

d:

Der gælder følgende om d:

Er d<0, da har polynomiet ingen rødder.

Er d=0, da har polynomiet én rod.

Er d>0, da har polynomiet to rødder.


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. juni 2011 af queen-e (Slettet)

a fortæller om grafen "smiler" (benene vender opad) eller "ser sur ud" (benene vender nedad). Hvis a er negativ vil grafen "se sur ud" og hvis a er positiv vil grafen "smile"

c fortæller hvor grafen skærer y aksen, så fx hvis c = -2 vil grafen skærer i -2 og hvis c = 3 vil grafen skærer i 3 osv.

d = diskriminanten og fortæller hvor mange skærringspunkter der er. Hvis d < 0 er der ingen, hvis d = 0 er der en og hvis d > 0 er der 2.

for en sikkerhedsskyld kan du lige få afvide at b siger noget om hvordan grafen er forskudt i x-aksens retning. Hvis b er positiv er den forskudt i positiv retning (til højre) og hvis b er negativ er den forskudt i negativ retning (til venstre)

Håber det kan bruges. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

                     .. folk omtaler diskriminanten. Den er givet ved

                        d = b2 - 4ac


Svar #5
03. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet)

Mange tak for jeres meget hurtige kommentarer!

Kan faktisk godt huske vi har hørt om det på klassen nu hvor jeg får det opridset.

I har været en meget stor hjælp - så mange tak! :)

Med venlig hilsen Tobias Andersen


Skriv et svar til: Andengradsligninger ÅRSPRØVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.