Fysik

eksamens spørgsmål - fysik

03. juni 2011 af sport123 (Slettet)

kan i hjælpe med den her. Jeg svært ved den. Fortæl mig hvordan i gør, så jeg kan lære af det også.

En bold med massen 300g kastes lodret opad med en starthastighed på 72 km/t

Hvor højt kommer den op?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Når bolden bevæger sig fra startpositionen vil den have en kinetisk energi givet ved Ekin = (1/2)mv2. Hvis vi forudsætter at den mekaniske energi er bevaret vil al den kinetiske energi blive omdannet til potentiel energi i tyngdefeltet. Altså

Ekin = Epot ⇔ (1/2)mv2 = mgΔh .


Svar #2
03. juni 2011 af sport123 (Slettet)

hvordan beregner man det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du indsætter dine værdier i ligningen i #1, og isolerer Δh .


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har m = 0,3 kg , g = 9,82 m/s2 og v = 20 m/s . Find nu højden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0            LØSNING:

                                   ...  Δh = v2/(2g) = 202 (m/s)/(2*9,82 m/s2) = 20,4 m

                                        Bolden når altså en højde på 20,4 meter over udgangspunktet.


Skriv et svar til: eksamens spørgsmål - fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.