Matematik

differentialregning

04. juni 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg  har en eksamensspørgsmål, der lyder :

-gøre rede for tangenten til grafen for en differentiabel funktion

kan jeg godt bruge denne her video http://www.youtube.com/watch?v=CE27Tfg2hYM&feature=player_embedded#at=16 ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Videoen fremlægger mere et eksempel på anvendelse af tangentligningen. Beviset findes ud fra forskriften for hældningen a:

a = f'(x0) = (f(x)-f(x0))/(x-x0) ⇔

f(x) = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2011 af khano112 (Slettet)

Jeg vil sige Nej, Men den er god som eksempel.

Brug denne video istedet:

http://bogwebs.systime.dk/mathweb12/mathwebhhxa/mathweb/MatVideoer/mat45v.asp


Svar #3
05. juni 2011 af mehtapcik (Slettet)

mange tak.. det var virkelig et stort hjælp :)


Svar #4
05. juni 2011 af mehtapcik (Slettet)

til Khano: Er det hele videoen det gælder om? for i starten fortælles der om sekanter osv. !


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

At grænseværdien for sekantens hældning er lig med tangentens hældning gælder for grafen for enhver differentiabel funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2011 af khano112 (Slettet)

mehtapcik@

gøre rede for tangenten til grafen for en differentiabel funktion:

Når du skal redegør i matematik, så skal du bevise! Ved ikke hvilke niveau du har det på, men det skal man i A og til dels også på B. Ikke sikker dog.

Du skal altså finde tangenten til en tilfældig differentiabel funktion, det kan du ikke gøre uden Sekanten!!! Så se videon igen, jeg kan ikke forklar det bedre fordi det er perfekt forklaret i den video.


Svar #7
05. juni 2011 af mehtapcik (Slettet)

ok. jeg har det på b niveau..


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.