Matematik

Vektor i rummet.

05. juni 2011 af khano112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Der står i min bog, hvis a og b er egentlige vektorer, kan de på præcis en måde opløses efter de tre basisvektorer i j og k dvs. vektor a=a1j+a2j+a3j og vektor b=b1j+b2j+b3j.

Kan nogen forklar, hvad der menes.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2011 af peter lind

Det har du selv svaret på i teksten efter dvs,


Svar #2
05. juni 2011 af khano112 (Slettet)

 Hvad menes der med opløses på præcis en måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2011 af peter lind

Hvis du har en vektor a og enhedsvektorenen e1, e2 og e3 kan vektoren a på en og kun en måde skrives som a1*e2+a2*e2+ a3*e3 . Du kan kun finde et talsæt a1, a2 og a3 der giver dette resultat. Hvis a1 = 2 kan du ikke finde et andet talsæt, hvor a1 = 3 og som giver vektoren a


Svar #4
05. juni 2011 af khano112 (Slettet)

 ok tak forklaringen


Skriv et svar til: Vektor i rummet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.