Matematik

vigtigt! når x vokser med delta x, hvad vokser y så med? linenær regression

05. juni 2011 af praveena (Slettet) - Niveau: B-niveau

vigtigt! når x vokser med delta x, hvad vokser y så med?

y=f(x)

linenær regression
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Når x vokser med Δx, så vil y vokse med aΔx .


Svar #2
05. juni 2011 af praveena (Slettet)

ja, men er er beviset?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder funktionstilvæksten:

Δy = f(x+Δx) - f(x)

     = a(x+Δx)+b-(ax+b)

     = ax+aΔx+b-ax-b

     = aΔx

Dermed bevist.


Svar #4
06. juni 2011 af praveena (Slettet)

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2011 af nilofar1993 (Slettet)

hej.. jeg havde lig et spørgsmål: hvad mener I når i skriver et trekant foran tallene?? det forvirre mig når der er trekanter med.. kan en af jer skrive det samme bare UDEN treaknter??

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Δ betegner en forskel, el. en tilvækst, så Δx er altså en tilvækst på x-aksen. Man benytter somme tider h i stedet for Δx. Du skal så skrive 

  y = f(x + h) - f(x)

     = a(x + h) + b - (a·x + b)

     = a·x + a·h + b - a·x - b

     = a·h


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2011 af nilofar1993 (Slettet)

hej Bianca. kan man ikke bare undlade at skrive noget foran? det kan godt lyde dumt, men har ALDRIG hørt eller lært om betegnelserne...

men tak for du tog tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Man kan da også undlade at skrive noget foran h, som vist i #6 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2011 af nilofar1993 (Slettet)

hej igen.. undskyld jeg trænger sådan på, men for at være HELT sikker (skal nemlig aflevere en rapport om det).. så er det : y= x+a-x     

= a(x*a) + b - (a·x + b)

= a·x + a·a + b - a·x - b

     = a·a??????

kan du ik forklare det så det er HELt idiotsikret??

jeg prøver virkelig på at forstå det, men stinker helt klart til metematik...


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Hvad skal du have hjælp til? Du må skrive funktionen korrekt.

Du vælger a fremfor h eller Δx . Funktionstilvæksten i #3 bør være idiotsikret.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2011 af nilofar1993 (Slettet)

ja, me jeg tænkte på at a kan ikke ganges a som resultat! kan det vel??


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Det er forvirrende. Benyt nu bare h eller Δx som tilvækst på x-aksen. Hvorfor gøre det mere besværligt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

Hej alle!! er igang med en fremlæggelse om linenærvækst. skal forklare hvad det er. men har fået et tip om at jeg skal tage fat i to ting.

for det første at reducere denne sætning: f=f(x+deltax)-f(x)

tror det bliver gjort sådan her:f= f(x +delta x)- f(x)= a(x+delta x)+ b-(ax+b)= a*delta x.

Men her kommer mit spørgsmål så, hvordan og hvad skal man bruge denne sætning til? mangler lidt teorien bag

 

det andet  jeg skal svare på er at jeg skal vise et eksempel lidt alla det her: F(x) = 5x+7
x= 6
deltax= 7
F(6+7) – f(6)
5 (6+7)+7 – 5*6+7
(5*13+7)-(5*6+7)

og igen har jeg så det samme spørgsmål som førnævnt.

 

 Det jeg er i tvivl om, er hvordan man gør det. sådan så jeg selv kan gøre det, og kende terioen bag:) håber at det er  præcist nok. det er ret svært at forklare det, når jeg bare har fået til opg at forklare hvad lineær vækst er. og dem i min gr sagde at det var en god idé at tage fat i de to ting.


Skriv et svar til: vigtigt! når x vokser med delta x, hvad vokser y så med? linenær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.