Matematik

Halveringstid

07. juni 2011 af jxl (Slettet)

Hej

Nogen der ved hvordan man beregner hvor mange halveringstider der skal til for at få 21% tilbage, hvis man starter fra 100%??

Håber virkelig at der er nogle kloge hoveder derude der vil svare :)

På forhånd tak

Mvh JJ


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

           21 = 100·(1/2)t/T½

          0,21 = (1/2)t/T½

          log(0,21) = (t/T½)·log(1/2)

          t = (log(0,21)/log(1/2))·T½ = 2,25154·T½ ≈ 2,25·T½

dvs
          21/4   halveringstid


Svar #2
07. juni 2011 af jxl (Slettet)

Tusind tak for dit lynhurtige svar!!!

Det sætter jeg stor pris på!!!

Mvh JJ


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.