Fysik

Fysik prøve i morgen

07. juni 2011 af tarik14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg en række spørgsmål som jeg gerne vil have afklaret:

a) Hvordan benytter man et kernekort - hvordan er fremgangsmetoden (kom med et konkret eksempel)

b) Hvad er grundtallet i denne formel, og hvordan finder man det:

N = No *a^t

c) Hvad er henfaldskonstanten

d) Hvad er radioaktive familier?

e) Hvordan finder man halveringstiden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

                         N = No·e-k·t = No·(e-k)t = No·(1/2)t/T½ = No·at                     hvor k er en nuklidspecifik henfaldskonstant

hvoraf    


                         N = No·(1/2)t/T½ = No·((1/2)1/T½)t = No·at

som giver

                                        (1/2)1/T½ = a
og
                                        (1/2) = a

                                        log(1/2) = log(a)·T½

                                        T½ = log(1/2) / log(a)


Svar #2
07. juni 2011 af tarik14 (Slettet)

Hvad med alle de andre spørgsmål, vil du være så venlig at svare på dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2011 af hanjohnson

Se på www.FriViden.dk en video under Atomfysik.


Skriv et svar til: Fysik prøve i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.