Matematik
Hjælp til ligning
20. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Her er opgaven som jeg MEGET gerne vil have hjælp til at løse:
Vis, at når l: y=ax+b og P1(X1;Y1),P2(X2;Y2)E l
så kan b beregnes som:
B=X2*Y1-X1*Y2
----------- (Divideret med!)
X2-X1
Vis, at når l: y=ax+b og P1(X1;Y1),P2(X2;Y2)E l
så kan b beregnes som:
B=X2*Y1-X1*Y2
----------- (Divideret med!)
X2-X1
Svar #1
20. august 2003 af SP anonym (Slettet)
indsæt punkterne P1 og P2 i ligningen y=ax+b
isoler a i den ene ligning og indsæt i den anden ligning
isoler nu b i den "sammensatte" ligning og resultatet opnås :)
isoler a i den ene ligning og indsæt i den anden ligning
isoler nu b i den "sammensatte" ligning og resultatet opnås :)
Skriv et svar til: Hjælp til ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
