Fysik

fysik

08. juni 2011 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vores jordklode består af forskellige lag, hvor den i den inderste kerne består af grundstofferne Nikkel og Jern. Det jeg er i tvivl om er at hvorfor er densiteten af Nikkel 12 g/cm^3 og jern 10-12 g/cm^3, hvor Nikkel oprindeligt har en densitet på 8,91 g/cm^3 og jern 7,87 g/cm^3?

kan dette skyldes høj Temperatur og høj Tryk?  


Svar #1
08. juni 2011 af Ibo199 (Slettet)

jeg mente!

vores jordklode består af forskellige lag, hvor den i den inderste kerne består af grundstofferne Nikkel og Jern. Det jeg er i tvivl om er at hvorfor er densiteten af Nikkel 12 g/cm^3 og jern 10-12 g/cm^3 i den indre kerne, hvor Nikkel oprindeligt har en densitet på 8,91 g/cm^3 og jern 7,87 g/cm^3?

kan dette skyldes høj Temperatur og høj Tryk? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2011 af jegerjon (Slettet)

 massefylde = masse / volumen

jf. idealgasligningen:

P*V = n*R*T

n / V = P / R*T

Da der er proportionalitet mellem masse og antal molekyler (n), så kan vi se, at højere tryk betyder større massefylde :-)
Det er altså det høje tryk i jordens indre, som øger metallernes densitet.


Svar #3
08. juni 2011 af Ibo199 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det var lige det jeg havde brugfor :)


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.