Matematik

Matematik C uforståelige spørgsmåls eksam ! PliiiZz HELP

09. juni 2011 af asuziii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal op i Matematik eksam, og har fået spørgsmålne, som skal øve mig på og svar på det.

Håber i kan hjlæpe mig med at svar på den opgave som jeg har indsættet !!

Gør rede for lineære sammenhæng mellem to variable og for ligefrem proportionalitet. Omtal mindst et eksempel på anvendelse af den lineære vækstmodel.

Hvad skal jeg nu gøre eller svar på ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af Matkaj

1) Fortæl om y =ax+b som er en lineær sammenhæng mellem de variable x og y.

2) y = ax er en ligefrem proportional sammenhæng mellem x og y, dvs. en lineær sammenhæng med b =0.

3) Anvendelse af lineær model, fx. prisen for taxakørsel afhænger lineært af antal kørte km.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2011 af volcom1

 Det er nok farligt at bruge den med taxi. Da det også tæller når man holder for rødt


Svar #3
09. juni 2011 af asuziii (Slettet)

Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal fortælle eller skrive ! kan du ikke komme lidt mere i dybt hvad jeg skal skrive ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2011 af Matkaj

Du kan sikekrt finde andre eksempler og få teorien uddybet i dine bøger, prøv det først.

Tak for kritikken til taxakørsel, mon taxameter prisen så er lineært afhængig af den tid den er tændt eller er der andre spidsfindigheder, såsom fart afhængighed?? Anyone?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2011 af volcom1

 Taxa kørsel er indrettet sådan at den tæller kr pr km der køres. Når taxaen holder stille, fx for rødt, skiftes der over til at betale kr pr min så de ikke taber penge der. Derfor kan prisen på samme tur svinge alt efter hvor heldig man er med trafikken eller hvor meget by man kører i


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kan også forestille sig, at der er forskellige takster, f.eks. een takst i dagtimerne på en hverdag, og en anden takst lørdag nat kl 03. Men man er jo selv herre over, hvor detaljeret en model, man vil fremlægge.

En anden model kunne dreje sig om at beregne prisen for at få leveret en mængde grus (stabilgrus er vist den foretrukne betegnelse i opgaverne). Her består den samlede pris af prisen for grusmængden plus et fast leveringsgebyr.

Eller der er modeller, der beskriver den samlede månedlige telefonregning, hvor man betaler et fast månedligt abonnement plus prisen for samtalerne (dvs. det talte antal minutter ganget med minuttaksten).


Skriv et svar til: Matematik C uforståelige spørgsmåls eksam ! PliiiZz HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.