Matematik

Rumfanget af en cylinder og i liter

09. juni 2011 af TheDinoist (Slettet)

I en lodret, cylinderformet oliebeholder er den indvendige højde 1,75 m og den indvendige radius er 70 cm.
Hvor mange liter kan beholderen rumme?


Svar #1
09. juni 2011 af TheDinoist (Slettet)

 HJÆLP!!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for cylinderens rumfang V = πr2·h . Omregn målene til dm og benyt, at 1dm3 = 1 Liter .


Svar #3
09. juni 2011 af TheDinoist (Slettet)

π*70*2*1,75=769,70 længere kan jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Et rumfang har en enhed. Du har heller ikke indsat tallene korrekt i formlen for rumfanget. Bemærk, at r2 betyder r·r , ikke 2·r . Og genlæs rådet i #2:

"Omregn målene til dm og benyt, at 1dm3 = 1 Liter . "


Svar #5
09. juni 2011 af TheDinoist (Slettet)

Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Rumfanget af en cylinder og i liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.