Matematik

faktorisering

10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

og andengradsligninger..

hvad er der at sige om det?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c , der har rødderne r1 og r2 kan faktoriseres

f(x) = a·(x -r1)·(x -r2)


Svar #2
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

Andersen - ja tak.

kan du bevise det? 


Svar #3
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg har selv bevist det nu :)

ellers tak for hjælpen Andersen, du er mega nice hjælpsom  


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er klart, at polynomiet g(x) = a·(x -r1)·(x -r2) = a·x2 - a·(r1+r2)x + a·r1·r2 har rødderne r1 og r2 . Hvis derfor

-a·(r1+r2) = b og a·r1·r2 = c , stemmer polynomiet overens med polynomiet f(x) = ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.