Matematik

HJÆLP MIG NU :D : Statistisk

10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende spg. som ejg har lidt svært ved at se hvordan jeg skal redegøre for på en fornuftig måde: 

redegør for hvordan et statistisk datamateriale kan behandles vha. grafiske fremtstillinger og statistiske deskriptorer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af AMelev

Det forstår jeg godt - det er et spørgsmål, der ikke er meget kød på, men der er en masse begreber, så man skal holde tungen lige i munden.

Du skal skelne mellem grupperet observationsmateriale og ikke-grupperet observationsmateriale.

Se vedhæftede. Det eneste, der ikke er med der er boksplot - det kan du finde i din bog eller andetsteds.

Vedhæftet fil:Deskriptiv statistik.pdf

Svar #2
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

i #0 skrev jeg kun halvdelen af spørgsmålet. jeg skal også redegør for vækstmodeller.. men det har jeg selv styr på. dog har jeg ikke styr på hvordan man bestemmer hvilke vækst model bedst beskriver et givent observations materiale. 

og tak for hjælpen indtil videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2011 af belar220 (Slettet)

Rigtig god fil #1 

Vil lige tilføje at du også altid bør vise stdafv og dette gøres også godt i et diagram.

se vedlagte fil for hvordan (måden er ens, ligegyldig om der er tale om grupperede eller ikke grupperede obs.).


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2011 af AMelev

Lineær vækst: Dataplot skal med god tilnærmelse følge en ret linje i et almindeligt koordinatsystem

Eksponentiel vækst: Dataplot skal med god tilnærmelse følge  en ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem

Potensvækst: Dataplot skal med god tilnærmelse følge  en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2011 af belar220 (Slettet)

Glemte at skrive hvordan du regner stdafv

se vedlagt fil.

Vedhæftet fil:beregning af stdafv.pdf

Svar #6
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#4 

hvorfor er det smart at anvende log papir frem for alm? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2011 af AMelev

Fordi det er let at lægge en lineal og se om punkterne nogenlunde ligger på linje, mens det er umuligt at sige om en buet kurve er en del af en eksponentiel vækst, en potensvækst eller noget helt tredje.


Svar #8
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

AMelev, okay, jamen jeg siger nogenlunde det til eksamen, hvis de spørger. 

men tænkte på om der var mere faglig forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2011 af AMelev

Der er ikke en mere "faglig" forklaring på at det er smart, men der er forklaring på, at det, der er angivet i #4, er rigtigt.

Eksponentiel vækst:

y = f(x) = b·ax ⇔ log(y) = log(b·ax) ⇔ log(y) = log(b) + log(ax) ⇔ log(y) = log(b) + x·log(a) ⇔ log(y) =log(a)·x + log(b) ⇔
log(y) =a1·x +b1, hvor a1 = log(a) og b1 = log(b)
Altså log(f(x) er en lineær funktion af x, så med x på alm. akse f(x) på logaritmisk akse fås en ret linje.

Potensvækst

Tilsvarende y = f(x) = b·xa ⇔ log(y) = log(b·xa) ⇔ log(y) = log(b) + log(xa) ⇔ log(y) = log(b) + a·log(x) ⇔
log(y) =a·log(x) +b1, hvor b1 = log(b)
Altså log(f(x) er en lineær funktion af log(x)x, så med både x og f(x) på logaritmisk akse fås en ret linje.
 


Skriv et svar til: HJÆLP MIG NU :D : Statistisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.