Matematik

Trignometriopgave

10. juni 2011 af mettehansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Jeg har fået en opgave hvor der er vist et vejskilt med en hældning på 8%. Hvor mange grader er 8%?

Jeg skal bestemme størrelsen af vinklen mellem vejbanen og vandret retning når hældningen er 8%.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af SuneChr

Det betyder, at for hver 100 m man kører henad vejen, er den lodrette stigning 8 m fra udgangspunkt til slutpunkt af strækningen,  så vi har stigningen   sin v  =  8 / 100  som løses m.h.t. v


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2011 af mette48 (Slettet)

8% stigningen betyder at når man bevæger sig 100 m vandret henad, kommer man samtidig 8 m lodret op.

Dette gælder i hvert fald, hvis det er en jernbane det drejer sig om.

tan(v) =  8/100 = 0,08


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er svar # 2, der er det rigtige ;-)


Svar #4
11. juni 2011 af mettehansen2 (Slettet)

 Tak for jeres hurtige svar! Det giver straks mere mening :-)


Skriv et svar til: Trignometriopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.