Kemi

Bjerrumdigram

11. juni 2011 af Gril (Slettet)

Jeg skal tegne et bjerrumdiagrammet for to protolyseligevægte, jeg kender pH og volumen af NAOH.

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af mathon

ved titrering af svag syre

             første kurvepunkt

                                                    pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

            syrebrøk
                                                   x = [S] / ([S] + [B]]

og
                                                   pH = pKs + log(x/(1-x))
eller udtrykt
                                                   x(pH) = 1 / (1+10pKs-pH)     som er mere bekvem, når pH kendes under hele
                                                                                              forløbet


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2011 af mathon

rettelse til #1

ved titrering af svag syre

             første kurvepunkt

                                                    pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

            syrebrøk
                                                   x = [S] / ([S] + [B])     

            basebrøk
                                                   1-x = [B] / ([S] + [B])

og
                                                   pH = pKs + log((1-x)/x)
eller udtrykt
                                                   x(pH) = 1 / (1+10pH-pKs)     som er mere bekvem, når pH kendes under hele
                                                                                              forløbet


Svar #3
11. juni 2011 af Gril (Slettet)

Tak, for svaret, men jeg kan ikke få det til at passe. Jeg har  et sæt med pH-værdier, og så kan jeg godt finde min syrebrøk, men kan ikk finde den det andet sæt pH-værdier.


Skriv et svar til: Bjerrumdigram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.