Matematik

forhold mellen x1 og x

12. juni 2011 af Gaggleton (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Når man fx. skal bevise to punktsformlen for udregning af a i en linæer funktion.

Når jeg så har bevist den hedder den y1=ax1+b , hvorfor er det, det samme som y=ax+b ? y1/x1, er jo punkter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

det er jo af samme form. 


Svar #2
12. juni 2011 af Gaggleton (Slettet)

 jamen hvorfor??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2011 af kieslich (Slettet)

y = a*x + b,   lineære funktion som går gennem de to punkter (x1,y1) og (x2,y2), der må så gælde at

y1 = a*x1 + b  og  y2 = a*x2 + b netop da linjen går gennem punkterne.

træk den første fra den anden,   y2 - y1 =    a*x2 - a*x1 = a*(x2 - x1)     

divider på begge sider med (x2 - x1) for at isolere a.


Skriv et svar til: forhold mellen x1 og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.