Kemi

Min lommeregner er død :(

12. juni 2011 af dagge85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal tegne en titrerkurve (kolometrisk titrering) og min lommeregner er gået kold :(((

Kender i nogle steder på nettet man kan regne det ud evt?? min windows calc kan ikke lige klare den hehe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af AskTheAfghan

Du kan enten bruge LoggerPro eller TI InterActive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2011 af trineersej (Slettet)

 Eller TI-Nspire, hvis du er ligeså fancy som mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2011 af trineersej (Slettet)

 TI-Nspire er langt nemmere end InterActive - og nyere! 


Svar #4
12. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

Jeps, der kom blondinen op i mig - hvor finder jeg det henne?? altså, er det programmer eller lommeregnere eller ??? åhhh jeg er dum!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2011 af AskTheAfghan

#3. Jeg synes TI InterActive er nemmeste. :o)

#4. Kan du finde ud af TI InterActive?


Svar #6
12. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

#5 nej.... jeg aner ikke hvad det er! :´( shiiit det er helt pinligt!


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2011 af AskTheAfghan

#6. Det er ikke pinligt lol. Hvis du har en tabel over titrerkurven, kan jeg 'måske' lave en for dig :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. juni 2011 af trineersej (Slettet)

 Du kan downloade en 30 dages gratis prøveversion på Texas Instrument's hjemmeside. Bare søg på Google efter det.

Jeg ved ikke, om man stadig kan få TI InterActive, da det blev fornyet til TI Nspire, da jeg startede i gymnasiet for 2 år siden. Jeg tror, det har noget at gøre med, hvad man er vant til.


Svar #9
12. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

Jeg har det her - ved ikke om det er det du mener ??

Kemikalier:
0,094414 M NaOH, phenolphthalein, husholdningseddike.
Så tilsatte vi 50 mL demineraliseret vand og 2 dråber phenolphthalein i den koniske kolbe. Buretten med 0,1 M NaOH blev gjort klar, og så titrerede vi husholdningseddiken med NaOH-opløsningen til en enkelt dråbe fik farven til at skifte fra farveløs til svag rød (blivende farve) Volumen af den tilsatte NaOH blev herefter noteret ned.
 

Ved første forsøg vejede de 2,0mL CH3COOH 1,995g og der blev tilsat 18,6 mL NaOH for at nå den ækvivalente mængde.

n(NaOH)=0,00172Mol


Svar #10
12. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

#8

har lige prøvet, den skriver bare "siden er blevet fjernet" typisk altså!


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2011 af AskTheAfghan

#9

"og så titrerede vi husholdningseddiken med NaOH-opløsningen til en enkelt dråbe fik farven til at skifte fra farveløs til svag rød (blivende farve)" ..    Har du ikke målt pH i intervaller? Altså, der skal måles, og lave en tabel (resultater) - så kan man tegne en titrerkurve.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juni 2011 af tørsleff (Slettet)

Ved godt det ikke har noget med indlægget at gøre men er virkelig desperat efter at vide dette.

ANG. kemi er bromvand det samme som dibrom?
Og hvillke molekyler/ioner indeholder bromvand ?


Svar #13
12. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

Nej, vi målte IKKE pH !

Det er nemlig det der er træls!

Jeg regnede med at regne det på denne måde: (fandt eks. herinde)

Vi har i kolben 20 mL 0,1M HCl, det giver os en stofmængde af hydroxonium-ionen:

n(H3O+)=c*V=0,1M*0,020L=0,002 mol

hvis vi tilsætter 1 mL NaOH, har vi n(OH-)= 0,1000M*0,001L=0,0001 mol, efter reaktionen i #15, har vi:

n(H3O+)=0,002mol-0,0001mol=0,0019mol
[H3O+]=n/V=0,0019mol/0,021L=0,090476

pH=-log0,090476= 1,04347

ok?
 


Svar #14
13. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

#12

Ja det er bromvand


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. juni 2011 af AskTheAfghan

#13 .. Hvad er der du forsøger?... =/


Svar #16
13. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

#13 haha tror bare jeg skal gå i seng!!

Jeg har forstået det sådan at man via den formel kan udregne pH løbende??

Problemet er, at det er en kolometrisk titrering dvs der er brugt indikator og IKKE andet, og nu skal jeg lave en titrerkurve der viser æk. og pKs


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. juni 2011 af AskTheAfghan

#17

Ja men, du kan alligevel ikke tegne kurven uden at have målt dens pH hver dråbe...

pH + pOH = 14   ⇔   pH = 14 - pOH


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. juni 2011 af tørsleff (Slettet)

dagge85 tak.

og den indeholder naturligvis Br2 ikke sandt ?
 

Men hvilke molkeyler/ioner indeholder eddike så ?


Svar #19
13. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

#18 jo :)

eddike er CH3COOH meeeeener jeg


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. juni 2011 af tørsleff (Slettet)

 CH3COOH er eddikesyre.

er eddikesyre og eddike det samme da ?


Skriv et svar til: Min lommeregner er død :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.