Matematik

fra det ene udtryk til andet - hjæææælp

13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

((1/x)-(1/x0))/(x-x0((x0-x)/x*x0))/(x-x0) = (x0-x)/((x-x0)*(x-x0))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må have sjusket med notationen her. Venstresiden er jo 0 .

Drejer det sig om differenskvotienten for funktionen (1/x) ? Så har man

( 1/(x+h) - (1/x) ) / h = (x - (x+h)) / ((x+h)·x) / h = -h / ((x+h)·x) / h = -1 / ((x+h)·x) , som går mod -1/x2 for h gående mod 0.

Det drejer sig om at forlænge de to brøker 1/(x+h) og (1/x) til deres fællesnævner.


Svar #2
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#1 : se nu 

nu har jeg gjort det på den anden måde. 

derudover er x0 ≠ 0 

i min bog står at vi netop skal skrive udtrykket sådan så nævneren ikke går mod for x --> 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du så bare rette det højreste lighedstegn i #0, hvis der skal være nogen mening i det. Ellers se #1.


Svar #4
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#3 

jeg har bare skrevet af fra min bog... men kan godt være der er sket en fejl fra min side af. 

kan du hjælpe med at forstå det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men den ligning giver ingen mening, som du har skrevet det der. Af den højre del af din ligning i #0 følger det jo at

x·x0 = x - x0

Den venstre del af ligningen

( (1/x)-(1/x0) ) / (x-x0) = ( (x0-x)/(x·x0) ) / (x-x0)

er korrekt nu med en enkelt venstreparentes tilføjet. Det er, som nævnt addition af to brøker ved forlængelse til deres fællesnævner.


Svar #6
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg forstår ikke, men skidt med det... jeg springer over denne. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den højre side i den nederste ligning i #5 kan jo så forkortes til

= -1/(x·x0) , som ses at gå mod -1/x02 når x går mod x0 .


Svar #8
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

tak for det :) 


Skriv et svar til: fra det ene udtryk til andet - hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.