Kemi

Basic Kemi

13. juni 2011 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hey!

Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til disse to opgaver :

OPG1) Angiv antallet af protoner, elektroner og neutroner i følgende partikler. 

a) 63 Cu 29

b) 118 Sn 50 

OSV. 

OPG2) Tre af grundstoffets radiums isotoper indeholder hhv 135, 138 og 140 neutroner. Angiv atomsymbolerne for de tre isotoper. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af jukz (Slettet)

Det øverste tal foran atomets navn er nukleonantallet, hvilket vil sige summen af protoner og neutroner.

Det nederste tal foran atomets navn er atomets atomnummer, hvilket er det samme som antallet af protoner.

Antallet af elektroner i et atom vil som udgangspunkt være det samme som antallet af protoner.

opg 1

a) p=29 e=29 n=34

b) p=50 e=50 n=68

opg 2

223 Ra 88

226 Ra 88

228 Ra 88


Skriv et svar til: Basic Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.