Fysik

FYSIK FSA - Haster

13. juni 2011 af cillekaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej :)

Jeg skal her på fredag op til fysik mundtlig (9. kl.). Min lærer har opgivet 6 "Kapitler" fra Ny Prisma 9 og udover de 6 har hun opgivet 2 mere kapitler fra en anden bog - kan ikke huske navnet på bogen. De sidste to opgivelser er: Vejret og energi (energityper - vedvarende energi og fossile brændstoffer).

Jeg har lavet dispositioner over de 6 første opgivelser og jeg ved hvad jeg skal sige og hvilke forsøg jeg skal lave, men har ikke en anelse om, når det kommer til de sidste to opgivelser. 

Er der nogle der kan fortælle mig hvad jeg kan fortælle, hvis jeg trækker vejret eller energi.

Håber virkeligt at nogle kan hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Energi er da en ren lækkerbidsken :-) Vis en model af en solcelle, en vindmølle og/eller en vandmølle. Vis, at afbrænding af organisk materiele udleder CO2. Fortæl om fordele og ulemper ved atomkraftværker. Forklar energiomsætningen i alle typer. Forklar om dannelsen af de fossile brændstoffer. Forklar om solen som "ophavsmand" til de fleste af energikilderne.

Er det mon fra Ny Prisma +?


Svar #2
13. juni 2011 af cillekaa (Slettet)

 Jeg ved bare at de to sidste opgivelser er fra en af de Ny Prisma bøger, men hvilken, kan jeg ikke huske. 

Ja, jeg kan da godt fortælle noget om det, men jeg tænkte også på, noget om klimadebatten, men ved ikke  hvad kan jeg fortælle om det!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Ja, klimadebatten er bestemt også relevant. Vi snakker meget om, at vi skal udnytte de vedvarende (og ikke-forurenende) energikilder, men det er jo ikke helt så ligetil. Solceller er stadig meget dyre at fremstille. Der arbejdes her i Danmark på at fremstille en billig (med dog effektiv) model lavet af plastik, men den er ikke helt klar endnu. I mit lokalområde er der planer om en vindmøllepark (på land), men det møder voldsomt modstand fra de boligejere, der bliver naboer til parken. Vandenergi er vi her i landet ikke så gode til at udnytte, da vi ikke rigtig har noget "hurtigt" vand, som i f.eks. Norge og Sverige (jvf. forsøg med vandturbine). Der arbejdes dog med tidevandsenergi, men det er så vidt jeg ved stadig kun på forsøgsbasis.


Skriv et svar til: FYSIK FSA - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.