Matematik

omvendt proportionalitet

13. juni 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 er der nogen der kan forklare mig hvad omvendt proportionalitet..

har læst meget om det, men jeg forstår stadig ikke! 

- håber der er nogen der kan hjælpe mig

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af mathon

      for to omvendt proportionale størrelser
                                                                                 x og y
      gælder

                                                x·y = k(onstant)

når den ene størrelse bliver n gange større, bliver den anden størrelse n gange mindre - og omvendt -
hvorfor deres produkt er konstant

                        begyndelsesudtryk

                                                xo·yo = k

x bliver n gange større dvs
                                                    n·xo
y bliver n gange mindre dvs
                                                  (1/n)·yo

det nye produkt bliver
således
                                                  x·y = n·xo·(1/n)·yo = n·(1/n)·xo·yo= 1·k = k

                                            
 

         


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

To variable størrelser er omvendt proportionale, hvis produktet af deres sammenhørende værdier altid er den samme værdi.


Svar #3
13. juni 2011 af christinaelarja (Slettet)

 tak, men hvad er k og n?


Skriv et svar til: omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.