Kemi

pH

13. juni 2011 af jansørensen (Slettet)

En opløsning er fremstillet svarende til følgende formelle koncentrationer: 0,30 M eddikesyre (CH3COOH),
0,40 M alaniniumchlorid {= alaninhydrochlorid = [NH3CH(CH3)COOH]Cl} samt 0,20 M natriumhydroxid.
Bestem pH i den resulterende opløsning (evt. vha. proton-puljemetoden), idet eddikesyres syrestyrkekonstant er
Ka = 10−4,7 M, og alaninium-ionens syrestyrkekonstanter er Ka1 = 10−2,4 M og Ka2 = 10−9,8 M.

En der kan hjælpe ? - jeg er helt blank !


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.