Matematik

krydsprodukt HASTERRRRRR

14. juni 2011 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er det en som kan gennemgår beviset for krydsprodukt med basisvektor i j k . jeg forstå ikke de to sidste trin af beviset at hvordan man nå dertil?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter vel den grundlæggende krydsprodukttabel

×     i      j     k
i      0    k    
-j
j     
-k    0     i
k     j    
-i     0

samt at a×b = -b×a


Svar #2
14. juni 2011 af miss2144 (Slettet)

ej det ikke det jeg mener ....

vektor a x b = (a1 i + a2 j + a3 k) x ( b1 i + b2 j+ b3 k) =  så ganger vi parantesen ud så får vi en meget lang ligning men efter det hvad sker der så`?

hvordan kommer vi frem til a1 b2 k + a1 b3 (-j) + a2 b1 (-k) + a2 b3 i + a3 b1 j+ a3 b2 (-i) ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvert led i den første parentes ganges (krydsprodukt) med hvert led i den anden parentes. Det bliver i alt 9 led, og så benytter man tabellen i #1 til at reducere det til de 6 led, du angiver.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2011 af mathon

...eller skrivemåden


Skriv et svar til: krydsprodukt HASTERRRRRR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.