Kemi

butan til CO2

14. juni 2011 af biboo70 (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan I please hjælpe mig med det her:

forbrændingsreaktionen af butan til CO2 og vand.

er den her reaktionsskemaet afstemt rigtigt?Mange tak :-)

C4H10+3 O2----> 3 CO2 +5H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej. Essensen i sådan en opgave her er, at afstemme så C'er og H'er passer på begge sider. O'erne tilføjer du efter behov når disse to er afstemt.

På venstre side har du lige pt. 4 C'er og 10 H'er. På højre side har du 3 C'er og 10 H'er. Hvad skal du gøre for at færdiggøre afstemningen?


Svar #2
14. juni 2011 af biboo70 (Slettet)

C4H10+ 5O2----> 4 CO2 + 5H2O

er der så bedre nu?vil du lave det for mig ,hvis det stædig er ikke rigtig??på den måde kan jeg se min fejl.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du fik C'erne til at stemme og du fik H'erne til at stemme. På venstre side har du nu 4 C'er, 10 H'er og 10 O'er. På højre side har du 4 C'er, 10 H'er og 4*2+5*1 = 13. Dvs. du faktisk skal op og have 6,5 O2 på venstre side. Eller, som jeg ville skrive det:

Enten:

C4H10 + 13O --> 4CO2 + 5H2O

eller

2C4H10 + 13O2 --> 8CO2 + 10H2O


Svar #4
14. juni 2011 af biboo70 (Slettet)

ohhh,nu kan jeg godt se min fejl :-)

Mange tak for hjælpen..


Svar #5
14. juni 2011 af biboo70 (Slettet)

men i den første, hvad sker det så med 2 tallet til O2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

O2 = 2 oxygen-atomer der sidder sammen.

2O = 2 fritsvævende oxygen-atomer.


Svar #7
15. juni 2011 af biboo70 (Slettet)

mange taaaak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: butan til CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.