Kemi

Molarmassen for lightergas

15. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Er det, det samme sam molarmassen for butan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af mathon

     En lightergas består af en blanding af forskellige gasser;  typisk en blanding af propan og butan.
     Molmassen af lightergassen vil så ligge imellem de to gassers molmasse.

                      M(propan) = 44,0962 g/mol

                      M(butan) = 58,1230 g/mol


Svar #2
15. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Men hvis jeg skal bestemme molmassen for butan, hvordan skal jeg så regne det ud? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af mathon

                       ...brug atommasserne for C og H vægtet efter antal


Svar #4
15. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Er der et sted du kan linke til, for mere uddybende svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 af mathon

          molmasser                             C                H                            C4H10
                                                    12,011       1,0079           4·12,011+10·1,0079

  .

             sum({4,10}*{12.011,1.0079}) =


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2011 af Inky (Slettet)

Marthons brugte tal kan også findes i en databog eller i et periodisk system med masseangivelse.


Skriv et svar til: Molarmassen for lightergas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.