Matematik

To ligninger med to ubekendte!

15. juni 2011 af Oliver375 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg er i gang med, at læse op til matematik eksamen på fredag! 

- Nogle, som kan hjælpe mig med dette emne/spørgsmål? 


Først: Hvilke metoder findes der til løsning af to ligninger med to ubekendte? 
Har styr på den hvor man opnår samme koefficient!
4x + 2y = 36
3x + 5y = 55
(4x + 2y = 36) * 3
(3x + 5y = 55) * 4
=
12x + 6y = 108
12x + 20y = 220
=
(12x + 20y) – (12x + 6y) = 220 – 108
=
12x + 20y – 12x – 6y = 112
=
14y = 112
y = 8
4x + 2 * 8 = 36
=
4x + 16 = 36
=
4x = 20
=
x = 5

Findes der andre? helst ikke alt for indviklet!

Et andet spørgsmål jeg kan blive stillet er - Hvad er sammenhængen mellem  to ligninger med to ubekendte og lineære funktioner : y = ax + b? 

på forhånd tak! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af peter lind

Du kan

1. isolere en af de 2 ubekendte og sætte ind i den anden. Det giver 1 ligning med en ubekendt.

2. Man kan finde løsningen ved regning med determinanter. Hvis du ikke har hørt om den, skal du nok holde di fra den.

Alle 3 metoder kan udvides til flere ligninger med flere ubekendte; men kun den med lige store koefficienters metode fungerer effektivt.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.