Matematik

integralregning (formulering)

16. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej mit spørgsmål lyder på at jeg skal gøre rede for stamfunktion og det ubestemte integrale

Jeg starter med at sige :

Når vi integrerer finder vi en stamfunktion til F(x). At finde en stamfunktion er det modsatte af at differentiere
F'(x) siges at være en stamfunktion til f(x), hvis F ' (x) = f(x) --(integrationspørven)

Ex   

          x^2 -- diff--> 2x ----2x--integreret--x^2

Ex
 
         x^2 + 5 ---diff--2x----2x--integreret --x^2 + k

Her kan vi altså ikke se at der engang har stået x^2 + 5, da vi ikke kan se konstanten, som er gået tabt undervejs. Hvis man skal finde samtlige løsninger til integralet 2x, så bliver man nødt til at lægge en konstant k til.

Nu er jeg i tvivl om dette kan være korrekt formuleret : Herved får vi det ubestemte integral, som skrives

F(x)= integralet af f(x)dx

Ex: F(x)= integralet af 2xdx = x^2

Er det korrekt forstået eller ej, og bør jeg tilføje andet?


Skriv et svar til: integralregning (formulering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.