Matematik

Komplekse tal - Argumentet? :S

16. juni 2011 af ImUnknown (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne argumentet for z1= 1+4i og z2=3-2i, hvordan i alverden gør man det... Ved godt at formlen er v=arg(z), men forstår det stadig ikke ordentligt? Forstår ikke hvornår man skal bruge tangens, sinus og cosinus til at finde argumentet :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

                       z = x + i·y

                       v = arg(z) = tan-1(y/x)


Svar #2
16. juni 2011 af ImUnknown (Slettet)

Super... Tak skal du have. Hvordan ville man så løse denne andengradsligning?

3z2 -2z+47+16i=0


Skriv et svar til: Komplekse tal - Argumentet? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.