Matematik

opgave mat C

16. juni 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Til frmstilling af 1 kg mel medgår der 1,5 kg hvedekerner.

a) Angiv produktionsfaktoren (x) og produktionsmængden (y = f(x)) i dette eksempel.

Der er jeg kommet frem til 1 kg mel = produktionsmængden og 1,5 kg hvedekerner = produktionsfaktoren

b) Bestem en forskrift for denne produktionsfunktion:

1/1,5 a = (y2-y1/x2-x1) = 0,67

b = y2 - ax2 --> 1 - 0,67 • 1,5 = -0,005

f(x) = 0,67 x - 0,005?

Er det skudt ved siden af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten er a = (2/3), ikke 0,67 , og b = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2011 af peter lind

Nej; men det er heller ikke helt rigtigt. Du må regne med at mængden af mel er proportional med mængden af hvedekerner. Du runder af hvilket giver fejlen.


Skriv et svar til: opgave mat C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.