Kemi

Kemi spørgsmål (:

17. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Er der nogle der kan forklare mig sammenhængende mellem m, M og n, og evt give et eksempel!

Tusind tak!.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2011 af Jens6554545 (Slettet)

Formlen for mængdeberegninger:
m=n ·M og n=m/M
m= Massen i gram
M= Molare masse dvs. hvor mange gram 1mol stof vejer. Molare massen er en stofkonstant som findes i der periodiske system. Enheden er gram pr. mol (g/mol).
n= Stofmængden som angiver hvor mange stk. molekyler/partikler der er. Stofmængden 1mol indeholder 6,02*1023stk. Kaldes også for Avogadro konstanten. Enheden for stofmængde n er mol.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2011 af edcedc (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2011 af lambimusen (Slettet)

på frividen.dk kan du se en video om emnet :)


Skriv et svar til: Kemi spørgsmål (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.