Fysik

universets alder

18. juni 2011 af jwan20 (Slettet)

 Hejsa, 

Er der en geni der kan hjælpe med hvordan man når frem til universets alder på de 13,7 år? 

Altså vi har jo Hubble konstanten på 22 (km/s)/Mly

Og jeg ved at jeg skal bruge formlen; 1/T, hva så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af peter lind

Antag at bevægelsen foregår på en ret linje med konstant hastighed. Find ud af dette hvornår en eller anden galakse lå hvor vi er.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2011 af Inky (Slettet)

Hvis du med T mener Hubbles konstant er det korrekt, selvom jeg helle ville bruge symbolet H0. Altså skal du sætte Hubbles konstant ind i din formel:

t=1/(22(km/s)/Mly)

Du skal så prøve at omskrive formlen, så kun tidsenheden står tilbage. Skriv hvis det volder dig problemer.


Svar #3
18. juni 2011 af jwan20 (Slettet)

 Jeg er faktisk slet ikke med.. :-/ Kan I ikke hjælpe mig på vej de steder jeg er gået i stå..

Altså jeg har tidligere regnet det, men forstår ikke min udregning længere , da det var for flere år siden. jeg har stående at 

H= 71km/s / 10* 3,3 * 3,105km/s * 60 * 60 * 24 * 365 = 1,87*10-20s-1

Jeg ved bare ikke hvad alle de ting er jeg har ganget på, hvordan jeg er noget frem til det tal?

d=v * T <=>  T=d/v hvor vi har at v=H*d

så: 

T = 1 / H <=>  1 / 1,87*10-20 1/s = 5,35 *1019 s

5,35*1019 s / (60 * 60 * 24 * 365 ) = 1,70 * 1010 år  (her forstår jeg heller ikke hvad jeg har gjort?)

1,70 * 1010 år =17,0 * 109 år = 17,0 mia år.

hmm.. er uni alder ikke 13,7år, får 17 år åbentbart?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2011 af Inky (Slettet)

Prøv at genopdage din metode ved, som jeg skrev, at tage udgangspunkt i t=1/(22(km/s)/Mly). Så tror jeg, du vil forstå det :)


Svar #5
18. juni 2011 af jwan20 (Slettet)

 hmm.. men jeg er ikke helt med på hvad du mener, kan du ikke give mig en formel jeg kan regne på.. 

Evt. andre der kan hjælpe her?


Skriv et svar til: universets alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.