Matematik

ligning

23. august 2003 af Garfield (Slettet)
Jeg er kørt lidt fast i den her, jeg håbede at der var en som kunne hjælpe mig lidt på vej....

e^x +1 = 56e^-x

Det er det -x jeg ikke rigtig kan forstå...

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2003 af Jean

Tror ikke den er til at løse algebraisk umiddelbart. Det er jo det samme som at sige at man skal løse e^2x + e^x = 56....

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Jojo... sæføli'

Det er rigtigt at ligningen kan omskrives til

e^2x + e^x = 56

ved blot at gange igennem med e^x. Træk de 56 over på venstresiden af lighedstegnet og lad y=e^x, så får du:

y^2+y-56=0,

som har rødder

y=-8 og y=7

Da y=e^x er en positiv funktion for ethvert x, er y=-8 ikke muligt. Tilbage er der kun y=7, dvs. x=ln 7. Hvis du gør prøve ved at indsætte x i den oprindelige ligning vil du se at det stemmer.

Vh Kim

Svar #3
23. august 2003 af Garfield (Slettet)

Mange tak for hjælpen... nu bliver min lærer glad.... heh

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2003 af Jean

Jow, det er selvfølgelig rigtigt, er vist ude af træning...

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Er fællesnæveneren til følgende ligning ikke 5(x-3): 2+x/(5x-15)+(1/5)=7/15+(2/(3x-9)), hvis det er hvorfor får jeg den forkerte resultat så?

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.