Matematik

differentialregning

19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvornår kan man sige at en funktion ikke har en differentialkvotient?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af mathon

   ...hvis kurven f.eks. ikke er kontinuert i punktet...


Svar #2
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvad vil det sige at kurven er kontinuert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Hvis funktionen ikke er kontinuer. Det er for eksempel tilfældet med f(x) = |x| Denne funtion er positiv for alle værdier af f(x) positiv og den har derfor et knæk i origo (0,0) og funktionen er ikke differentiabel i dette punkt. Langt de fleste funktioner er differentiable.


Svar #4
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

kan du uddybe hvornår funktionen ikke er kontinuer? 

hvad vil det overhovedet sige at en funktion er kontinuer? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2011 af mathon

                     ...at grafen er sammenhængende i punktet


Svar #6
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

en graf er da altid sammenhængende. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Hvis funktionen er differentiabel i hele sin definitionsmængde er funktionen er kontinuer. I tilfældet f(x) = |x| er funktionen ikke differentiabel for x=0 og derfor er funktionen ikke kontinuer..


Svar #8
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#7 okay, tak for forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

#8   Jeg ville gerne have hjulpet lidt mere, men bliver lige pludselig i tvivl om f(x) = 1/x også er kontinuer. Graferne for funktionen er 2 hyperbler,og  er ikke sammenhængende for x=0 men er kontinuer i hele sin definitionsmængde.  


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. juni 2011 af mathon

Grafen for funktionen
                                           f(x) = 1/x       Dm(f) = Ro


      er en ligesidet hyperbel bestående af 2 grene. f(x) er kontinuer i hele sin definitionsmængde
      med
                            f '(x) = -1/x2
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. juni 2011 af SuneChr

# 7      f (x)  =  | x |  er ganske rigtig ikke differentiabel for x = 0 , men f er kontinuert for ∀ x ∈ R .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.